Minket átvertek a fordítók!

Ezt most minden vicc nélkül mondom nektek! Hiszen a hétvégén egy érdekes tanulmányt végeztem ember kísérletekkel és meglepő lett az eredmény.

Téged is érdekel?

Akkor olvasd végig a cikkem!

Szóval van a mi szép magyar szótárunkban egy CÉL nevű szó.

A wikiszotar.hu oldalán ezt a megfogalmazást találhatjuk :
Megvalósítandó eredmény, amely egy kívánatos állapot, vagy elért hely.

Na de ez mit is jelent?

A cél lehet egy munka amit elakarsz érni.  De lehet egy vizsga is amit szeretnél letudni. Egy meghatározott összeg is lehet amit egy meghatározott ideig megakarsz szerezni.

Ezek közül mind tisztán és lépésekre lebontva elérhető.

Na de van ez a másik CÉL szó aminek a definíciója magyarul nem is igazán elérhető. Hiszen a mi míves nyelvünk nem tesz különbséget, nem úgy mint angol barátaink. Hiszen náluk két meghatározás is létezik.

E két szó pedig a „GOAL” és a „PURPOSE”.

A „goal” szó a fent említett meghatározás.

Na de a „purpose” az egészen más. Ha angol -magyar szótárban fordítjuk akkor tervet vagy szándékot jelent.  Találtam egy nagyon jó cikket Francis Fung-tól. Engedélyt is kértem tőle, hogy had használjam fel a cikkét.

Na már most ő úgy értelmezte mint egy kevésbé mérhető dolog. Lényegében egy megfoghatatlan dolog, inkább valami amiben hiszel. Ez a CÉL szó egy hajtóerőnek nevezhető dolog amit úgy is fordíthatunk, hogy miért is vagy ezen a Föld nevű bolygón?

Mi az a dolog az életedben amit csinálni akarsz?

Egy videót hallgatva úgy is feltehetném a kérdést, hogy mi az amit legszívesebben csinálnál, ha nem számítana a pénz?

Tehát a Cél egy kisebb része a CÉL-nak. Érted?

Nem?

Akkor mondom még egy picit másképp. A mikor a CÉL-odon dolgozol akkor azt akarod, hogy más embereknek jobb és könnyebb életük legyen.  Át akarod adni a tapasztalataid mondjuk, hogy nekik ne kerüljön annyi időbe odaérni ahol te vagy. Vagy csak szimplán fényt akarsz vinni az életükbe, mint Edison is tette vagy mint ahogy én is 2 éve, mikor megírtam a könyvem.

Amikor ezen a CÉL-on dolgozol akkor óhatatlanul megvalósulnak apró célok is az életedben. Legyen ez egy autó vagy akár egy ház. De amikor úgy teszel dolgokat, hogy azzal segítesz másoknak akkor az élet százszorosan adja neked vissza pont ott pont akkor amikor nem is számítottál rá.

Jelentem, hogy az emberek 90%-a nem tudja hova tart és egyáltalán mit is akar. Ami nem az ő hibájuk, hanem az egész rendszeré. Hiszen ha 2 éve nem segít egy nagyon kedves barátnőm akkor lehet még én is csak köröznék a Duna parton valahol.

Az életcél konzultáció nagyban hozzájárul az életedhez, és meglesz az az érzés, mint gyerekkorodban. Felfogsz kelni hajnalok hajnalán és hajnalig tudnád csinálni minden egyes nap.

Az én CÉL-om, hogy a magyarok sokkal tudatosabbak legyenek a pénzügyi területen. A megszerzett tudás által pedig anyagi biztonságban éljenek és egyre több tudást tudjanak szerezni, hogy boldog és kiegyensúlyozott életük legyen.

Kívánom, hogy mielőbb találd meg te is a CÉL-od és mielőbbi sikereket érj el!

 

Keress meg, hogy neked is segíthessek!

Tel: 0630 507 56 87

Anita

 

 

További érdekes cikkekért kövesd Francis oldalát is!

https://www.sloanejapan.com

 

fotó: Tokár Eszter