D&O – azaz a vezető tisztségviselők biztosítása

A D&O felelősségbiztosítás (Directors and Officers liability insurance) olyan biztosítási forma, amely védelmet nyújt a vállalat vezetőinek és vezetőtestületi tagjainak a vállalat irányítása során hozott döntéseik miatt esetlegesen bekövetkező peresek és kártérítési igények kapcsán.

Ez a biztosítási forma a vállalat vezetőinek és vezetőtestületi tagjainak a vállalat irányítása során hozott döntéseik miatt esetlegesen bekövetkező per esetek és kártérítési igények kapcsán. A D&O felelősségbiztosítás lehetőséget nyújt a vállalat vezetőinek és vezetőtestületi tagjainak, hogy biztonságban érezzék magukat a vállalat irányítása során hozott döntéseik miatt esetlegesen bekövetkező per esetek és kártérítési igények kapcsán, és hogy koncentrálhassanak a vállalat irányítására.

A D&O felelősségbiztosítás általában magában foglalja a védelmet a vállalat irányítóinak a vállalat irányítása során hozott döntései miatt esetlegesen bekövetkező peresek és kártérítési igények kapcsán, valamint a vállalat irányítóinak a vállalat irányítása során hozott döntései miatt esetlegesen bekövetkező kártérítési igények kapcsán.
Egy vállalatnak fontos lehet, hogy rendelkezzen D&O felelősségbiztosítással, mert a vállalat irányítói és vezetőtestületi tagjai gyakran szembesülnek olyan kockázatokkal, amelyek miatt perelhetik őket, és ez komoly anyagi terhet jelenthet a vállalatnak.

A jogi személyek vezető tisztségviselőinek felelőssége az elmúlt hónapokban a viták kereszttüzébe került. Ennek oka, hogy az új Polgári Törvénykönyv megújult kontraktuális felelősségi szabályai és a vezető tisztségviselők által szerződésen kívül okozott károkért való felelősség szabályai új helyzetet teremtettek. A jelen cikk a vezető tisztségviselő kontraktuális és deliktuális felelősségének aspektusait vizsgálja, és rámutat arra, hogy minden alapot nélkülöznek azok az állítások, amelyek szerint a vezető tisztségviselők az új Ptk. alapján a saját vagyonukkal felelnének a jogi személy által okozott károkért.

ügyvezetők őrangyala, szabó anita

Ilyen eset lehet például egy számunkra ismeretlen törvény megszegése. Mivel az ismeretek hiánya nem mentesít minket a későbbi bűntetésektől. A legjobb mindenre felkészülni és a kellő védelmet megszerezni saját magunk és családunk anyagi védelmét.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérem keressen fel bennünket mielőbb!

Szabó Anita

– az ügyvezetők Őrangyala

Kérdése van?
Érdeklődne a szolgáltatásaimról?
Adja meg a telefonszámát,
és hamarosan visszahívom!

(Adatvédelmi tájékoztató)